Україна цьогоріч хоче отримати План дій щодо членства в НАТО

Це один із пріоритетів української влади
Важливо
Україна цьогоріч хоче отримати План дій щодо членства в НАТО
Україна-НАТО (Фото: NATO)
11 Квітня 2021, 07:05
читать на русском

Головним елементом продовження шляху України до членства в Північноатлантичному Альянсі є отримання Плану дій щодо членства в НАТО цього року.

Про це йдеться в заяві міністра оборони України Андрія Тарана.

Міністр (досьє Андрія Тарана) зокрема підкреслив, що будь-яка активізація агресії Росії матиме чітку і потужну відповідь міжнародної спільноти, яка має "безкомпромісну позицію" щодо членства України в НАТО.

Це (вступ до НАТО. - ред.) є першочерговим пріоритетом українського політичного керівництва для зміцнення обороноздатності нашої держави. Євроатлантична інтеграція є запорукою суверенітету і територіальної цілісності України. Від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО, - переконаний міністр оборони.

Нагадаємо, 7 квітня Литва заявила, що запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі, після реалізації якого країна зможе стати членом організації.

Читайте також

6 квітня український президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) в телефонній розмові з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом заявив, що шлях до завершення війни на Сході України залежить від вступу до Північноатлантичного альянсу.

У лютому в Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО.

1