Україна додатково придбає чотири комплекси ударних безпілотників

Військові вивчають методику використання нових БПЛА
Головне
Україна додатково придбає чотири комплекси ударних безпілотників
розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 (Фото: Defense express)
13 Вересня 2021, 16:51
читать на русском

Українська влада вирішила придбати ще чотири комплекси ударних турецьких безпілотників "Bayraktar TB2".

Про це повідомив головнокомандувач Збройними силами України, генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв'ю східноєвропейському бюро Report.

Він нагадав, що у Військово-повітряних і військово-морських сил країни вже є два таких комплекси.

Один комплекс був придбаний в цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім того, для задоволення потреб Збройних сил у 2021-2022 рр. планується придбати ще чотири таких комплекси. В майбутньому ми плануємо поповнити арсенал безпілотними летальними апаратами місцевого виробництва, - додав він.

Залужний каже, що тепер українським військовим доводиться вчитися керувати новими БПЛА.

Придбанням Bayraktar справа не закінчується. Зараз ми вивчаємо методику використання цих апаратів. Якби ми мали досвід Азербайджану, було б набагато простіше. Визнаю, що на жаль, ми маємо дуже мало досвіду, - сказав він.

Нагадаємо, військово-Морські Сили України у липні 2021 року отримали перший розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence. Український флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії котрої складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів як у попередніх версіях.

Bayraktar ТВ2 будуть виконувати для ВМС України розвідувальні операції, видачу цілевказівок, і також – виконувати ураження противника з повітря.

Читайте також

1