Україна допоможе США в розслідуванні "справи Джуліані" - Зеленський

Президент не впевнений, чи готовий співпрацювати з американським слідством Кабмін
Важливо
Україна допоможе США в розслідуванні "справи Джуліані" - Зеленський
Інтерв’ю Зеленського програмі Axios Фото: Офіс президента
1 Лютого 2021, 12:57
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що Україна готова допомогти США в розслідуванні проти особистого адвоката експрезидента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані.

В інтерв'ю AXIOS глава держави заявив, що готовий співпрацювати з федеральним слідством у розслідуванні зв’язків Джуліані з російськими агентами в Україні.

Ми готові допомагати. У нас настрій дуже правильний і продуктивний. Ми готові допомагати Сполученим Штатам отримати правду і результат у цій справі. Тому що для нас самих це дуже важливо, - сказав президент.

Читайте також

Що стосується розслідування стосовно Хантера Байдена у зв’язку з його справами в Україні, то Зеленський сказав, що не може допомагати розслідуванню.

Ми можемо бути відкритими, надавати ту інформацію, яка в нас є. Тобто проблем немає, коли кримінальні органи, прокуратура чи інші органи будь-яких країн можуть співпрацювати один з одним. І я вважаю, що це нормально, - зазначив глава держави.

Водночас на запитання: "Чи знаєте ви, що ваш уряд готовий співпрацювати зі слідством у розслідуванні справ Джуліані та Хантера Байдена", Зеленський відповів: "Я не знаю".

Нагадаємо, Демократична партія у Палаті представників Конгресу США ініціювала розслідування щодо Трампа після телефонної розмови між Трампом і Зеленським (досьє Володимира Зеленського читайте тут), яка відбулася 25 липня 2020 року.

Зазначалося, що під час розмови з українським президентом Трамп закликав його розслідувати справу, що стосується Джо Байдена та його сина. Ім'я Джуліані у цьому розслідуванні згадується під час свідчень, які надають чиновники та дипломати у Конгресі.

Зокрема, свідчення вказують на те, що Джуліані міг проводити "тіньову політику" від імені американського президента, щоб натиснути на Україну з метою домогтися від неї розслідування щодо Джо Байдена та його сина Хантера Байдена.