Україна готова до другої хвилі COVID-19 – Разумков

Парламент зробив усе можливе для цієї боротьби: створив ковідний фонд, наповнив його коштами
Україна готова до другої хвилі COVID-19 – Разумков
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
2 Листопада 2020, 08:32
читать на русском
Україна менш-більш готова до другої хвилі коронавірусу, парламент зробив усе можливе для цієї боротьби. Важливо - вберегти медиків, і щоб українці ставилися відповідально до свого здоров’я.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, передає Укрінформ.

З медичної точки зору ми більш-менше готові, технічно також готові. Це не весна. Якщо говорити про ліжкомісця під осіб, які захворіли на COVID-19, або в яких є підозра на інфікування, їх поки що достатньо, вистачає в резерві, і держава буде їх ще збільшувати. Але важливо, щоб вистачало медиків і щоб вони змогли захистити своє здоров’я, - заявив він.

Він також додав, що парламент зробив усе можливе для цієї боротьби: створив ковідний фонд, наповнив його коштами.

Читайте також

Стосовно можливості підвищення штрафів за порушення карантинних вимог, а такі законопроєкти є на розгляді парламенту, то вони будуть передані в комітети. Якщо ми побачимо погіршення ситуації, то, можливо, вони розглядатимуться в сесійній залі, - припустив політик.

Разумков (досьє Дмитра Разумкова) підкреслив, що не всі українці ставляться відповідально як до свого здоров’я, так і до здоров’я інших людей. Це стосується і парламенту, де рівень захворюваності досить високий: перехворіли або хворіють станом на сьогодні понад 60 депутатів і велика кількість людей в апараті.

У питанні пандемії не повинно йтися про владу або опозицію, тут має бути об’єднання політичних сил навколо інтересів держави, - заявив він.

Нагадаємо, що у міністерстві охорони здоров`я України планують запровадити новий метод діагностики коронавірусу за допомогою швидких тестів на антигени. Закупівля таких тестів коштуватиме приблизно 2 мільярди гривень.