Україна готується до важливого бою на Сході - Зеленський

На сході та півдні України відбувається накопичення російських військ
Головне
Україна готується до важливого бою на Сході - Зеленський
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
9 Квітня 2022, 18:18
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує важливого бою на Сході.

Як передає пресслужба глави держави, про це він сказав після переговорів з канцлером Австрії Карлом Негаммером.

Україна завжди говорила, що вона готова до будь-яких перемовин і буде шукати будь-які шляхи для того, щоб закінчити війну... Паралельно, на жаль, ми бачимо підготовку до важливого, хтось каже, вирішального, бою на Сході нашої держави. Я не знаю, мені складно сказати і я не хочу брати на себе відповідальність щодо прогнозів. Я можу брати на себе відповідальність щодо захисту нашої держави і боротьби, яку ми постійно демонструємо, - зазначив президент.

Зеленський каже, що на сході та півдні України відбувається накопичення російських військ, техніки, озброєних людей, які "збираються окупувати ще більше українських територій".

За його словами, складною залишається ситуація в Маріуполі, навколо нього - 10 тисяч російських військових:

Як буде розвиватися процес - залежить від багатьох речей. Стоїть Маріуполь, чи вистоїть Маріуполь. Там наші військові, одні з найміцніших. Для них це велике випробовування, і для нашої держави. Навколо них сьогодні 10 тисяч російських військових. Якщо ми втримаємо Маріуполь, ці 10 тисяч значить там будуть і не підуть на Схід тощо.

Зеленський вважає, що ситуація залежатиме від того, як Україні будуть допомагати іноземні держави, та як далеко готовий зайти президент росії путін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що якщо не буде справді болісного пакета санкцій проти Росії, це буде розглядатися Москвою як дозвіл наступати.

Читайте також