Україна може перейти до жовтого рівня епідемічної небезпеки

Погіршується коефіцієнт виявлення нових випадків: він поступово наближається до відмітки у 4%
Україна може перейти до жовтого рівня епідемічної небезпеки
Коронавірус, люди у захисних масках (фото: УНІАН)
26 Серпня 2021, 14:58
читать на русском

На початку осені Україна може вийти з зеленого рівня епідемічної небезпеки та перейти до жовтого.

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко, передає УНІАН. 

Поки що регіонам ще далекувато до червоного рівня, але жовтий та помаранчевий рівні вже дуже близько практично для кожного регіону. Тому ми очікуємо, що вже в першій половині вересня Україна вийде із зеленого рівня епідемічної небезпеки, - сказав Ганиченко.

Як зазначає KSE, в Україні спостерігається спад рівня госпіталізацій - 2%, проте на це вплинули святкові дні, коли госпіталізують менше.

Після цього ця статистика нормалізується, тому очікуємо, що Україна найближчими днями знову перейде у плюс, тобто до зростання рівня госпіталізацій. Але варто зазначити, що це зростання сповільнюється. Якщо ще два-три тижні тому ми говорили про 17-19% зростання, то зараз - 5%. Це дуже хороший знак, адже зростання продовжується, але сповільнюється. Якщо сповільнення зростання продовжиться, то ми перейдемо до плато, - повідомив експерт.

За його словами, коефіцієнт виявлення випадків наближується до граничного значення у 4%. Якщо протягом трьох днів значення у 4% буде перевищено, то Україна може вийти із зеленого рівня епідемічної небезпеки.

Додається, що найближчим часом смертність почне виходити на підвищені показники, нині це 26 померлих на добу.

Нагадаємо, у Чернівецькій області рівень госпіталізації хворих на COVID-19 перевищує рівень госпіталізації в інших регіонах.

Читайте також