Україна на засіданні Генасамблеї ООН доповість про ситуацію на Донбасі - Кислиця

Україна представить доповідь про ситуацію на Донбасі та у Криму
Головне
Україна на засіданні Генасамблеї ООН доповість про ситуацію на Донбасі - Кислиця
ООН Фото: сторінка United Nations Фейсбуці
18 Лютого 2021, 16:54
читать на русском

23 лютого на засіданні Генеральної асамблеї ООН Україна представить доповідь про ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Про це в інтерв'ю "Лівому берегу" повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Одним з пунктів порядку денного там заявлена доповідь про ситуацію на окупованих територіях України, - сказав Кислиця.

Він зазначив, що в ході засідання Україна також має намір підняти питання проведення на тимчасово окупованій частині Донбасу форуму "Русский Донбасс".

Читайте також

Ми про це говоримо із нашими партнерами, із Секретаріатом ООН. Це питання відображається у наших матеріалах, які ми надсилаємо в інші представництва. Чи буде Україна через це скликати засідання Ради безпеки? Ні, не буде: це ще не той рівень проблеми, який вимагає прямого залучення Радбезу. Чи це стане частиною нашої роботи по розробці нових документів вже наступної сесії? Так, стане. Чи про це ми говоритимемо під час засідання Генеральної асамблеї 23 лютого? Так, говоритимемо, - заявив Кислиця.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ відреагувало на інформацію про в'їзд російських пропагандистів Маргарити Симоньян, Романа Бабаяна та Тиграна Кеосаяна до окупованого Донецька для участі у форумі "Російський Донбас".