Україна направить два літаки для гасіння пожеж у Туреччині (оновлено)

Зеленський пообіцяв Ердогану допомогти у боротьбі зі стихійним лихом
Головне
Україна направить два літаки для гасіння пожеж у Туреччині (оновлено)
Літак АН-32П Фото: сайт ДП “Антонов”
30 Липня 2021, 10:22
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вирішив допомогти Туреччині у боротьбі з масштабними лісовими пожежами та направить до країни пожежні літаки.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Твіттері.

Напередодні Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та пообіцяв йому допомогти у боротьбі з пожежами.

Висловив своєму другу – президенту Туреччини Реджепу Ердогану щирі співчуття у зв’язку з масштабними пожежами. Україна надасть усю необхідну допомогу. Наш пожежний літак відлетить до Туреччини. Український народ буде разом з дружнім турецьким народом у цей важкий час, - написав він.

У ДСНС повідомили, що 30 липня до Туреччини вилітають два пожежні літаки.

Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення. Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що впродовж останніх днів у Туреччині тривають масштабні лісові пожежі, які вже дісталися курортних регіонів. Людей евакуюють цілими кварталами. Також евакуюють туристів.

Наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тис. 500 га. Внаслідок пожеж 4 особи загинуло та 183 особи постраждало, з них 58 осіб госпіталізовано, пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд.

Читайте також