Україна наздогнала Велику Британію за кількістю політичних партій

В Україні зареєстровано майже 400 політичних партій
Україна наздогнала Велику Британію за кількістю політичних партій
Політика, політичний діяч за роботою (Фото: pexels)
13 Липня 2021, 17:21
читать на русском

За інформацією Громадянської мережі ОПОРА в Україні зареєстровано 370 політичних партій – це приблизно стільки ж, як і у Великій Британії.

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, пише Укрінформ.

В Україні зареєстровано 370 партій. До прикладу, в Литві їх 77, у Польщі - 87, у Німеччині - 116, у Сполученому Королівстві - 379 (тобто ми дуже близькі до них), Франція - 680 політичних партій, в Іспанії політичних об'єднань зареєстровано 5 тисяч. Наша статистика демонструє певну циклічність процесів, і те, що в Україні були належні умови для реєстрації політичних партій, - розповіла Айвазовська.

За словами експертки, в Україні є ринок політичних партій, який чітко демонструє, що вони є прибутковими організаціями, і їх  використовують з маніпулятивними цілями.

Айвазовська вважає також, що стосовно діяльності партій має бути максимально ліберальне законодавство.

 Але ліберальність не означає повну безконтрольність з точки зору підзвітності, прозорості, відкритості діяльності, і для громадян, і в першу чергу членів політичних партій, - додала вона.

Нагадаємо, 17 червня Верховна Рада на засіданні ухвалила за основу законопроєкт про політичні партії щодо удосконалення правового регулювання фінансування діяльності політичних партій.

Читайте також

1