"Слуга народу" перейматиме досвід Компартії Китаю - Арахамія

Арахамія вважає, що принципи "Слуги народу" і Компартії Китаю збігаються
"Слуга народу" перейматиме досвід Компартії Китаю  - Арахамія
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
7 Липня 2021, 19:36
читать на русском

Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія заявив про схожість ідей партії "Слуга народу" і Комуністичної партії Китаю.

Про це Арахамія сказав в інтерв'ю китайським ЗМІ.

За словами нардепа, принципи "Слуги народу" і Комуністичної партії Китаю багато в чому збігаються, оскільки їх девізом є служіння народу, і "Слуги" мають намір переймати китайський досвід управління економікою і побудови держави.

Арахамія також зазначив, що рік тому прочитав російською мовою книгу "Сі Цзіньпін про державне управління", яка справила на нього сильне враження, після чого нардеп вирішив сприяти появі україномовного видання цієї книги.

Заяву Арахамії вже прокоментував голова партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка).

Спільними принципами "Слуги народу" та комуністичної партії Китаю є те, що будь-яка партія має працювати в інтересах своїх виборців, - наголосив Корнієнко у коментарі Радіо Свобода.

Глава партії також зауважив, що Китай є одним з найбільших економічних партнерів України, тому наша держава повинна підтримувати з Піднебесною і добрі політичні стосунки.

Китайська народна республіка – це торговельний партнер України, економічний партнер, найбільший… Там у нас є економічні контакти, є, скажімо так, політичні. Відбуваються візити, відбуваються розмови. Зокрема, відбувається і певна взаємодія по лінії наших партій. Зрозуміло, що це не є членство у якихось світових комуністичних партіях, – заявив Корнієнко.

Читайте також

Він додав, що члени партії спілкуються з представниками комуністичної партії Китаю про методи партійної роботи з населенням.

Ми обмінюємося думками з різними представниками Комуністичної партії Китаю щодо тих чи інших засад роботи партійної з населенням. Коли ми говоримо про спільні принципи, про які він говорив (Давид Арахамія – ред), то це мається на увазі якраз те, що будь-яка партія має працювати в інтересах своїх виборців і в інтересах народу, який її формує, – додав Корнієнко.

Нагадаємо, 16 грудня 2015 Окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції до КПУ про заборону її діяльності. Справа розглядалась за участю третьої особи — Уповноваженого ВРУ з прав людини. Суд задовольнив позов Міністерства юстиції у повному обсязі, заборонивши діяльність Комуністичної партії України.

1