Арахамія порівняв Дубінського з покинутою нареченою

Глава фракції "Слуга народу" пояснює вчинки Дубінського "важким періодом в житті"
Арахамія порівняв Дубінського з покинутою нареченою
Олександр Дубінський Фото: Сайт партії “Слуга народу”
18 Березня 2021, 17:11
читать на русском

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав домислами звинувачення Олександра Дубінського про нібито причетність Офісу президента до витоку розмови Порошенка і Байдена.

Про це Арахамія розповів у коментарі "Українській правді"

Арахамія вважає, що висловлювання Дубінського пов'язані з важким періодом життя, а щодо походження так званих "плівок Деркача", то це видніше спецслужбам США.

Дубінський поводиться як кинута наречена. Звинувачує всіх у всьому, ображає, риється в спідній білизні, замість того, щоб подивитися в дзеркало, усвідомити свої помилки і визначитися, як жити далі. Я з розумінням ставлюся до цього важкого періоду життя свого колишнього колеги і сприймаю це поки як ознаки весняної депресії в зв'язку з важкими життєвими обставинами, - заявив Арахамія (досьє Давида Арахамії).

Що ж до плівок Деркача, то на думку Арахамії, краще ніж американські спецслужби ніхто не скаже про причини і джерела їх походження, а все інше це домисли "мамкиних розслідувачів".

Як відомо, Дубінський заявив, що Офіс президента вимагав його участі у пресконференції, де опублікували плівки розмов п’ятого президента України Петра Порошенка і президента США Джо Байдена, і вимагав участі в слідчій комісії ВР з цього питання. А коли він, мовляв, відмовився, створювати слідчу комісію довелося особисто голові фракції "Слуга народу" в парламенті Давиду Арахамії.

Читайте також

Контекст. У середині травня 2020 року позафракційний народний депутат Андрій Деркач (досьє Андрія Деркача) разом із колишнім прокурором Костянтином Куликом оприлюднили  запис розмови людей із голосами схожими на голоси Петра Порошенка та Джо Байдена, котра, нібито відбулася у 2016 році. Також на плівках є розмова людей з голосами, схожими на голоси Порошенка і Путіна.

На думку Деркача, ці записи доводять корумпованість і державну зраду колишнього президента України.

Глава контррозвідки США Вільям Еваніна відреагував на записи та заявив, що за допомогою Деркача відбувається процес дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена.

Згодом Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило чотирьох пов'язаних з Росією осіб (серед яких був і Андрій Деркач), причетних до спроб вплинути на виборчий процес в США, і ввело щодо них персональні санкції. Серед осіб, які потрапили під санкції є і нардеп Дубінський.

1