Україна не погодиться на заморожений конфлікт із росією, - Зеленський

Більше в таке дипломатичне болото Україна не піде точно
Головне
Україна не погодиться на заморожений конфлікт із росією, - Зеленський
Президент Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
4 Травня 2022, 14:45
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не погодиться на заморожений конфлікт із росією. За його словами, документа на кшталт "Мінськ-1,2" у нас точно не буде.

Про це він заявив під час виступу на сесії Wall Street Journal CEO Council Summit, пише ТСН.ua.

Я прийшов у президенти, коли був Мінськ-1, Мінськ-2, були відповідні документи, які піднімалися. Можу сказати, що вони не є серйозними. Були домовленості на папері, заморожений конфлікт. Більше в таке дипломатичне болото Україна не піде точно, - заявив він.

За його словами, для припинення вогню на територіях України, де тримають бойові дії, потрібне бажання двох сторін. Такого бажання збоку росії Зеленський не бачить.

Для припинення вогню ми маємо бачити бажання збоку Росії, але ми його поки що не бачимо. Якщо обидві сторони хочуть припинення вогню, вони це роблять. Ми вже проходили це впродовж багатьох років з Російською Федерацією. На жаль, це з ними не працює. Питання довіри не стоїть, - сказав президент.

Зеленський навів як приклад ситуацію із заблокованим Маріуполем. За його словами, усі домовленості щодо припинення вогню, щоб вивезти мирних жителів не працюють. Навіть під час евакуації росіяни не припиняють обстріли.

Навіть в той момент, коли тривало вивезення людей, все одно там стріляли, все одно йшло бомбардування. Я не можу сказати, хто буде дотримуватися припинення вогню. Ми бачимо режим припинення вогню лише тоді, коли буде розмова на рівні лідерів країн - може тоді ми зможемо про це говорити. Ми не підемо на заморожений конфлікт, - наголосив глава держави.

Нагадаємо, що радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в прямому договорі між Україною та росією про припинення вогню та виходу з війни повинні бути позначені "червоні лінії" для того, щоб окупанти більше не змогли зайти на територію нашої країни.

Читайте також

1