Україна не повинна погоджуватись на сценарій затяжної війни - ексміністр оборони

Нам потрібно використати слабкість ворога
Україна не повинна погоджуватись на сценарій затяжної війни - ексміністр оборони
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
23 Серпня 2022, 17:13
читать на русском

Україна не має погоджуватись на сценарій затяжної війни, нам потрібно використовувати слабкість ворога.

Про це  заявив колишній міністр оборони України, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк під час експертної зустрічі з журналістами щодо підсумків пів року війни: "Стан та перспективи розвитку подій на фронті" в "Медіацентрі Україна - Укрінформ".

Україні постійно намагалися і намагаються нав’язати якийсь сценарій ведення війни. На Сході росіяни зрозуміли, що вони не здатні працювати на декількох напрямках і нав’язували нам сценарій, коли вони хотіли вийти на кордони Донецької та Луганської областей, а потім захопити південь. Тотальний контроль над Чорним морем – це катастрофа для нас. Геополітична в тому числі, - зазначив Загороднюк.

Він наголошує, що нам нав’язують сценарій війни на виснаження. Тобто, якщо не вийшла швидка війна, то переходимо до війни на роки. Проте це не вигідно для України.

Нам потрібно використати слабкості росії, добрати те озброєння, яке ми просили і нам досі не дали і диктувати свої правила. Нам це вдасться, але це виклик. Бо у наших партнерів немає стратегії нашої перемоги і поразки ворога, - сказав ексміністр

Нагадаємо, що військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна може виграти війну вже навесні 2023 року.

Читайте також