Україна отримає 31 млн євро від ЄС для зміцнення армії

Гроші направлять на зміцнення оборонних спроможностей України
Головне
Україна отримає 31 млн євро від ЄС для зміцнення армії
Єврокомісія (фото: з відкритих джерел)
2 Грудня 2021, 15:55
читать на русском

Рада Євросоюзу виділить Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних спроможностей.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твіттері.

Важливі новини з Брюсселя. Рада ЄС ухвалила рішення надати Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних спроможностей у рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру, - написав він.

Міністр зазначив, що в Україні "цінують" таке рішення, яке "вкотре засвідчило стратегічний характер відносин Україна-ЄС".

Також Кулеба каже, що "українська дипломатія наполегливо та системно працювала над досягненням цього результату і нарешті маємо позитивне рішення — завдяки тривалій та плідній дискусії українських дипломатів із інституціями Євросоюзу та його державами-членами".

Він повідомив, що пакет допомоги від ЄС включатиме надання матеріально-технічної допомоги для розвитку та зміцнення потенціалу Збройних Сил України за чотирма напрямами: медицини, інженерних спроможностей та заходів із розмінування, мобільності та логістики, кібербезпеки.

Нагадаємо, у травні 2021 року Європейська комісія оголосила про виділення для України 25,4 млн євро гуманітарної допомоги. Зокрема людям, які постраждали на Сході України.

Читайте також