Україна отримає 500 мільйонів євро від Європейського фонду миру

490 млн євро будуть витрачені на важке озброєння
Важливо
Україна отримає 500 мільйонів євро від Європейського фонду миру
Українські захисники з NLAW Фото: https://t.me/Pravda_Gerashchenko/2842
24 Травня 2022, 17:02
читать на русском

Рада Європейського Союзу затвердила виділення Україні 500 млн євро допомоги.

Четвертий транш допомоги виділять з Європейського фонду миру, повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

Після прийняття трьох траншів підтримки на загальну суму 1,5 мільярда цього року, четвертий транш додасть 500 мільйонів євро до ресурсів, які вже були мобілізовані в рамках EPF для України, таким чином загальна сума досягне 2 мільярдів євро, - повідомив верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, обсяг обладнання, яке буде надано в новому пакеті підтримки, "відповідає поточним пріоритетам, висловленим українським урядом".

З цієї суми 490 мільйонів підуть на військову техніку, призначену для завдання летальних ударів в оборонних цілях (йдеться про важку озброєння – бронетехніку, танки, важку артилерію, боєприпаси). А ще 10 мільйонів євро призначені для засобів індивідуального захисту, аптечок першої допомоги та палива.

Нагадаємо, 23 травня 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України. Рішення було ухвалене під час засідання Міжнародної контактної групи з оборони України "Рамштайн-2". Зокрема, Данія погодилась надати Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки до них. А Італія Греція, Норвегія та Польща анонсували підтримку системами артилерії. Чехія передасть Україні гелікоптери вогневої підтримки, танки, ракетні системи.

Читайте також

1