Україна отримає від Світового банку 100 млн доларів

Зеленський пообіцяв все зробити для безпеки громадян
Важливо
Україна отримає від Світового банку 100 млн доларів
Долари, гроші (фото: Pexels)
7 Листопада 2020, 13:05
читать на русском

Україна отримає від Світового банку 100 млн доларів на відновлення економіки та підприємництва підконтрольних територій на Сході країни.

Про це написав президент Володимир Зеленський (досье Володимира Зеленського) у Twitter.

Зеленський подякував президенту Світового банку Девіду Малпассу і регіональному директору Світового банку у справах країн Східної Європи Арупу Банерджі за підтримку територіальної цілісності України.

Ми зробимо все, щоб наші громадяни почувалися в безпеці, а регіони ставали заможними, – запевнив президент.

Читайте також

Нагадаємо, що у червні Рада виконавчих директорів Світового банку 26 червня прийняла рішення про надання Україні 350 млн доларів в рамках першої позики на економічне відновлення і підтримку реформ.

Гроші мають йти на зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільськогосподарських земель і врегулювання проблемних кредитів у державних банках, підтримку демонополізації та антикорупційних інституцій, а також реструктуризацію газового сектора і посилення системи соціального захисту для підтримки літніх людей, які особливо вразливі до COVID-19.

Понад 104 мільйони гривень, які було передбачено на програму Міністерства охорони здоров'я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, уряд передав на інші проєкти, тому що МОЗ не встигло її реалізувати.

1