Україна отримала третій військовий вантаж від США - фото, відео

На борту були "Джавеліни", боєприпаси, медикаменти та інше військове озброєння
Важливо
Україна отримала третій військовий вантаж від США - фото, відео
Третя партія вантажу від США Фото: mil.gov.ua
24 Жовтня 2021, 06:08
читать на русском

У суботу, 22 жовтня, до України прибула третя партія додаткової міжнародної безпекової допомоги на 60 млн доларів від уряду США. Боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння, медичне майно допоможуть забезпечити потреби Збройних сил України.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Літак приземлився у міжнародному аеропорту "Бориспіль". На борту були "Джавеліни", боєприпаси, медикаменти та інше військове обладнання.

До нас прибула партія протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" з боєприпасами. Також ми отримали боєприпаси до тієї зброї, яка у нас є під "калібри НАТО". Озброєння буде переміщене до баз і складів, обліковане і передане військовослужбовцям для використання, у тому числі для підрозділів Операції об’єднаних сил, — наголосив генерал-лейтенант Микола Шевцов, підкресливши, що це озброєння зближує нас з державами-членами НАТО.

Командувач Медичних сил ЗСУ бригадний генерал Тетяна Остащенко зазначила, що вантаж зі США включає також засоби індивідуального захисту — аптечки медичні. Оскільки військово-медична підготовка українських захисників здійснюється відповідно до стандартів НАТО.

Нагадаємо, що ввечері 10 жовтня Україна отримала перші вантажі додаткової безпекової допомоги від уряду США в рамках угоди, яка була досягнута під час поїздки президента Володимира Зеленського. Зокрема медичне майно, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження.

Другий військовий вантаж з медичними засобами, зброєю та боєприпасами прибув 18 жовтня.

Читайте також

1