Україна отримала від ЄБРР кредит на розвиток дорожньої інфраструктури

ЄБРР продовжує інвестиції в українські дороги
Головне
Україна отримала від ЄБРР кредит на розвиток дорожньої інфраструктури
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо (Фото: Офіс президента)
22 Березня 2021, 20:09
читать на русском

Президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо та серед іншого обговорив перспективи розбудови дорожньої інфраструктури в Україні.

Про це повідомили в Офісі президента України.

У ході зустрічі Зеленський (досьє Володимира Зеленського) зокрема розповів, що Україна планує розвивати державно-приватне партнерство у дорожній галузі.

Своєю чергою ЄБРР продовжує інвестувати у реконструкцію та будівництво українських доріг. Банк надав кредит Державному агентству автомобільних доріг на розвиток дорожньої інфраструктури.

Дуже важливо підтримувати інфраструктурні проєкти в Україні, адже якісні дороги, мости та соціальна інфраструктура важливі для кожного українця. Завдяки інфраструктурним проєктам ми створили 190 тисяч робочих місць у той час, коли через пандемію COVID-19 багато хто втрачав роботу, – зазначив президент.

Читайте також

Також Зеленський розповів про важливі закони, які допоможуть залучити інвестора до реалізації інфраструктурних проєктів. Зокрема, це закони про концесію та про велику приватизацію. Він наголосив, що приватизація на сьогодні є одним із пріоритетів і запросив ЄБРР долучитися до цього напрямку.


Контекст. "Укравтодор" цьогоріч проведе відкритий міжнародний тендер у межах співробітництва з ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва ділянки Північного обходу м. Львів. Разом із дорогою Краковець-Броди-Рівне вони утворять сучасний транспортний коридор із Євросоюзом.