Україна отримала від Ілона Маска станції Tesla Powerwall - фото

Інтернет від Starlink працюватиме навіть при відсутності електрики
Україна отримала від Ілона Маска станції Tesla Powerwall - фото
Tesla Powerwall Фото: Eva Fox
29 Квітня 2022, 10:36
читать на русском

Американський мільярдер та винахідник Ілон Маск передав Україні енергетичні станції Tesla Powerwall, які дозволять інтернету від Starlink працювати навіть при відсутності електрики.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Сьогодні дві амбулаторії в Бородянці та Ірпені отримали сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall.Ці сонячні батареї та генератори здобули велику популярність в Америці. Енергетична система Powerwall має високу автономність і забезпечує резервне живлення під час відключень електрики, - повідомив він (досьє Федорова).

Федоров зазначив, що це сучасне обладнання допоможе українцям у тих областях, які найбільше постраждали від російської окупації.

Довідково: Tesla Powerwall – це літій-іонний акумулятор, призначений для збереження енергії. Його можна застосовувати у побуті, для зменшення навантаження споживання, а також для резервного живлення.

Powerwall

Нагадаємо, перші термінали Starlink потрапили до України 28 лютого. Мільярдер Ілон Маск підтримав Україну у боротьбі з російськими загарбниками й відкрив для країни термінали Starlink, які нададуть нам доступ до глобальної супутникової системи, яка дозволяє забезпечити швидкісний інтернет.

Раніше Маск повідомив, що термінали Starlink були адаптовані під умови роботи в Україні. Зокрема, їх можна буде заряджати від автомобільного прикурювача.

Читайте також