Україна підписала угоду про освоєння Місяця

Для цього в України є всі науково-технічні можливості та досвід
Україна підписала угоду про освоєння Місяця
Місяць (фото: NASA(AFP)
14 Листопада 2020, 03:00
читать на русском

Україна стала дев’ятою країною-підписантом домовленостей в межах програми аерокосмічного агентства США NASA "Артеміда" щодо принципів дослідження Місяця, Марса, комет та астероїдів в мирних цілях.

Про це повідомляє пресслужба Державного космічного агентства України.

Це важливо для України, бо ми зможемо реалізувати свої власні проекти у партнерстві з провідними космічними агенціями світу. Це логічний крок в продовження того, що ми же вступили до Moon Village Association. Українські проекти вперше стали частиною глобального сценарію освоєння Місяця від ISECG, і логічно, що ми далі хочемо реалізовувати наш потенціал в рамках програми "Артеміда", - сказав голова ДКА Володимир Усов.

Читайте також

В Держагентстві додали, що в України є всі науково-технічні можливості та досвід, які дозволяють бути партнером NASA.

Мета програми Artemis - висадка двох астронавтів біля південного полюса Місяця у 2024 році і забезпечення сталої присутності людей на супутнику до кінця десятиліття. Цього NASA розраховує досягти за допомогою міжнародних партнерів, а також за сприяння приватних компаній.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Італія, Канада, Австралія, Японія, Об'єднані Арабські Емірати та Люксембург уклали міжнародну угоду про освоєння Місяця.