Україна планує готуватися до юнацьких Олімпійських ігор 2028 року

Кошторису заходу поки що не складали
Україна планує готуватися до юнацьких Олімпійських ігор 2028 року
Олімпіада (Фото: МОК)
8 Березня 2021, 07:22
читать на русском

Україна зможе прийняти юнацькі олімпійські ігри-2028, а в перспективі – зимову Олімпіаду-2030.

Про це розповів в інтерв'ю ТСН міністр спорту Вадим Гутцайт.

Гутцайт висловив упевненість, що юнацькі Олімпійські ігри Україна може провести.

Це може стати першим кроком продемонструвати світові, що ми здатні проводити такі великі змагання в Україні. А вже потім взятися за зимові Олімпійські ігри. Але будемо приймати це рішення разом з президентом, - зазначив міністр.

Водночас кошторис поки не готовий, але Міністерство отримало завдання від президента Зеленського, підрахувати витрати на проведення Олімпіади.

Це наша спільна мрія провести в Україні Олімпійські ігри або юнацькі Олімпійські ігри. Так, юнацькі Олімпійські ігри сьогодні легше провести в Україні. Президент нам доручив підвести кошторис, які об'єкти потрібно побудувати, де ці Олімпійські ігри можна провести. Зараз разом з Олімпійським комітетом ми підготували пропозицію, яку я хочу довести до президента, щодо літніх і зимових юнацьких Олімпійських  ігор, і зимових Олімпійських ігор. Тобто, є такі три пропозиції. Будемо вираховувати, зустрічатися з президентом і працювати в цьому напрямку, - зазначив Гутцайт.

Читайте також

За словами міністра, за десять років Україна цілком зможе підготуватися фінансово і провести зимову Олімпіаду.

Нам треба ставити амбітні цілі, чому б до них не йти? Ми хочемо, щоб наша країна розвивалася. Зимові Олімпійські ігри 2030 року. Літні 2032-го - ні. Принаймні, ми з президентом говорили про 2028 рік - це юнацькі Олімпійські гри, або 2030-му - зимова Олімпіада. Про літні розмови не було. Але через десять років все можливо, - підсумував Гутцайт.


Контекст.Організатори літньої Олімпіади в Токіо, яку через пандемію коронавірусу перенесли з 2020 на 2021 рік, оголосили, що продовжують підготовку, а у березні 2021 року проведуть тестові змагання на олімпійських об'єктах.

1