Україна планує матеріально допомагати фермерським господарствам

Допомога має спрямовуватися на забезпечення гарантій
Україна планує матеріально допомагати фермерським господарствам
Фермер (фото: flickr)
19 Лютого 2021, 16:13
читать на русском
Україна планує надавати фермерським господарствам грошову допомогу шляхом держбюджету.

За відповідний законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств" (№4046) у ВРУ у першому читанні проголосував 291 народний депутат.

Зазначається, що новоствореним фермерським господарствам у період становлення (перші три роки після його створення), фермерським господарствам, зокрема з відокремленими фермерськими садибами, сімейним фермерським господарствам, фермерським господарствам, які провадять господарську діяльність та розташовані у гірських населених пунктах, на поліських територіях, визначених в установленому порядку Кабінетом Міністрів, може надаватися допомога коштом державного і місцевого бюджетів, у тому числі через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Читайте також

Допомога від вказаного фонду має спрямовуватися на забезпечення гарантій, поруки при кредитуванні банками фермерських господарств.

Нагадаємо, що українка Анастасія Волкова розробила власний стартап в Австралії: завдяки штучному інтелекту та супутниковим даним фермери вирощують кращий урожай.

1