Україна подала списки на обмін полонених за чотирма категоріями - Резніков

Українська сторона розраховує на можливість звільнення перших десяти громадян
Важливо
Україна подала списки на обмін полонених за чотирма категоріями - Резніков
Олексій Резніков (фото: Офіс президента)
23 Жовтня 2020, 21:28
читать на русском

Україна подала списки на обмін утримуваними особами за чотирма категоріями та розраховує на можливість найскорішого звільнення перших десяти громадян.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

На сьогодні ми знаходимося в режимі перемовин. Українська сторона подала списки за чотирма категоріями на ім’я відповідного модератора ОБСЄ. І сьогодні стоїть питання про одну з можливих перших хвиль з 10 осіб, які особливо потребують звільнення у зв’язку з певними медичними показниками. Ми маємо надію, що окупаційний режим, який працює під дахом Російської Федерації, все ж таки завершить свої формальні речі. Тому є шанс, що ми дійдемо до нового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб, – повідомив Резніков (досьєУкрінформу.

Читайте також

Він відмовився називати прізвища згаданих 10 осіб та наголосив, що часові рамки обміну передбачити складно.

Нагадаємо, 9 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

15 жовтня Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі Тоні Фріш під час обговорення питання взаємного звільнення утримуваних осіб повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб. З тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України інформації не надано.

1