Україна подаватиме додатковий запит до COVAX на отримання вакцини від COVID-19

Це відбудеться 14 грудня 2020 року
Україна подаватиме додатковий запит до COVAX на отримання вакцини від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
9 Грудня 2020, 16:32
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про наміри України подати другу частину заявки до глобальної ініціативи COVAX на отримання вакцини від COVID-19 14 грудня 2020 року.

Про це він повідомив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 9 грудня.

Другу частину заявки до COVAX буде подано 14 грудня цього року, - зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) наголосив, що Кабінет Міністрів веде переговорити з європейськими та міжнародними партнерами щодо якнайшвидшого отримання вакцини від COVID-19.

За його словами, минулого тижня Міністерство охорони здоров'я та Центр громадського здоров'я направили першу частину заявки для отримання вакцини в рамках ініціативи COVAX на 8 млн доз. Було сформовано критерії для визначення пріоритетних груп людей, які першочергово отримають вакцину від коронавірусної хвороби, пропрацьовано питання логістики та зберігання вакцини.

Читайте також

Раніше повідомлялось, що в рамках ініціативи COVAX Україна може розраховувати на близько 8 млн доз. З урахуванням того, що одній людині вводиться 2 дози вакцини, цього має вистачити на вакцинацію 4 млн людей, тобто приблизно 20% населення країни.

За словами президента України Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського), пріоритет у щепленні отримають медичні працівники, військові, вчителі, особи з групи ризику, зокрема люди, старші 60 років.