Хто в Україні першим отримає вакцину від коронавірусу: інформація від президента

В Україні першими вакциною від коронавірусу будуть щеплені групи ризику
Важливо
Хто в Україні першим отримає вакцину від коронавірусу: інформація від президента
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
24 Листопада 2020, 16:18
читать на русском

Україна веде переговори з представниками COVAX стосовно доступу до майбутньої вакцини проти коронавірусу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

За словами глави держави, Україна розраховує отримати понад 8 млн доз майбутньої вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я провело розмову з представниками COVAX. Це ініціатива щодо глобального доступу країн до вакцини проти коронавірусу. Було визначено поетапний план постачання майбутньої вакцини в Україну. Перший етап – 1 мільйон 200 тисяч доз. А загалом Україна розраховує отримати понад 8 мільйонів доз майбутньої вакцини, – сказав він (досьє Зеленського).

Читайте також

За його словами, пріоритет у щепленні отримають медичні працівники, військові, вчителі, особи з групи ризику, зокрема люди, старші 60 років.

Також ми збільшуємо кількість щоденних тестувань, зокрема безкоштовних тестів через мобільні бригади. Працюємо, щоб у кожній області забезпечити достатню кількість ліжок та кисню, а також посилюємо контроль за дотриманням карантинних заходів, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що американська компанія Pfizer у середу оголосила про повне завершення випробувального періоду своєї вакцини від COVID-19, яка на 95 % ефективна у боротьбі з легкою та тяжкою формами коронавірусу.

Водночас розробники повідомили про відсутність у вакцини серйозних побічних ефектів та значну результативність в імунізації осіб похилого віку. Так, вакцина Pfizer на 94% ефективна для осіб старшого віку.

Лікарі закликали попереджати людей про те, що введення вакцини від COVID-19 може супроводжуватися настанням легких "грипозних" симптомів.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1