Україна посилила контроль на кордоні з Білоруссю через розвідпункти РФ

На деяких ділянках кордону відбувається інтенсивне посилення руху
Україна посилила контроль на кордоні з Білоруссю через розвідпункти РФ
Державна прикордонна служба України (фото: facebook.com/DPSUkraine)
19 Січня 2021, 09:45
читать на русском

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко прокоментував інформацію, яку повідомляють ЗМІ, що білоруси запропонували ФСБ РФ створити на кордоні з Україною розвідувальні пункти.

Про це він розповів в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, прикордонники врахували цю інформацію в оперативній діяльності. Він пообіцяв детально вивчити та розібратись у цьому питанні.

Якщо говорити про лінію державного кордону, то на цей час ми не фіксуємо будь-якого загострення. Такі розвідпункти можуть перебувати далі вглиб території Білорусі, - сказав він.

Демченко також розповів, що через політичну ситуацію в Білорусі контроль над кордоном з Білоруссю посилений зі сторони українців. Це відбувається й на тлі тих заяв, якими Білорусь намагається закидати Україні контрабанду зброї, що не підтверджується, а також з урахуванням співробітництва Білорусі з РФ.

Читайте також

Спікер Держприкордонслужби щодо посилення руху через кордон з Білоруссю зазначив, що військової техніки там немає. Водночас на деяких ділянках кордону все ж фіксується інтенсивне посилення руху.

І ми можемо проаналізувати це через системність руху прикордонних нарядів, використання тепловізорів з того боку тощо, — сказав він.

Нагадаємо, що у Білорусі проєктом закону "Про зміну Податкового кодексу" пропонують встановити збір за перетин кордону при виїзді з країни на транспортних засобах.