Україна прагне розвивати ідентичність національних меншин

Україна розглядає розмаїття національних меншин як свою особливість
Україна прагне розвивати ідентичність національних меншин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
9 Березня 2021, 18:34
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Верховним комісаром ОБСЄ у справах нацменшин Кайратом Абдрахмановим, під час якої обговорили питання національних меншин в Україні.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Кулеба розповів, що Україна розглядає розмаїття національних меншин як свою особливість та національне багатство, має намір і надалі приділяти пріоритетну увагу збереженню та розвитку національної ідентичності меншин відповідно до взятих на себе міжнародних зобов'язань

Мета у тому, щоб представники національних меншин могли на 100% зберігати та розвивати свою ідентичність і водночас на 100% бути громадянами України, - пояснив глава МЗС.

Читайте також

Міністр наголосив, тема захисту прав нацменшин не повинна бути предметом політизації, тому Україна "не дозволить жодній іноземній державі будь-яким чином впливати" на зміст цього закону.

До того ж Кулеба розраховує на те, що комісар ОБСЄ зможе підвищити ефективність реагування організації на серйозні виклики щодо дотримання прав нацменшин на окупованих територіях України.

Нагадаємо, що у вівторок, 3 листопада, Велика палата Конституційного суду України під час засідання розглянула подання народних депутатів щодо конституційності Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".