Україна приєдналась до санкцій ЄС за порушення прав людини

Понад десятки країн приєднались до цього рішення
Україна приєдналась до санкцій ЄС за порушення прав людини
ЄС Фото: brovary.net.ua
22 Грудня 2020, 20:55
читать на русском
Україна приєдналася до рішення Ради ЄС щодо запровадження санкцій за порушення прав людини.

Про це йдеться у Декларації високого представника ЄС щодо приєднання ряду третіх країн до цієї політики Євросоюзу, оприлюдненій на сайті Європейської ради.

Читайте також

Зазначається, що країни-кандидати на вступ до ЄС Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, потенційний кандидат Боснія і Герцеговина, країна Європейської зони вільної торгівлі Норвегія, а також Україна, Вірменія і Грузія приєдналися до цього Рішення Ради ЄС.

У Декларації зазначається, що зазначені країни забезпечать відповідність національної політики із цим рішенням Ради ЄС. Євросоюз узяв до уваги ці зобов’язання та привітав їх.

Нагадаємо, що 7 грудня Рада Європейського Союзу із закордонних справ затвердила постанову і регламент щодо глобальних обмежувальних заходів за серйозні порушення і зловживання у сфері прав людини на зразок "Акта Магнітського" у США.

Це законодавство готувалося давно і в багатьох ЗМІ отримало умовну назву "європейського акту Магнітського" за аналогією із законом США. В ЄС відзначають, що практика законотворчості Євросоюзу не передбачає присвоєння законодавчим актам конкретних імен.

1