Україна просить в ОАЕ п`ять мільйонів доз китайської вакцини

Йдеться про препарат китайської компанії Sinopharm
Україна просить в ОАЕ п`ять мільйонів доз китайської вакцини
Вакцина (фото: Fenway Health)
12 Квітня 2021, 23:00
читать на русском

Українська делегація домовляється в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) про постачання 5 млн доз китайської вакцини від коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відомо, що з робочою поїздкою в ОАЕ перебуває делегація з участю віцепрем'єра, міністра реінтеграції Олексія Резнікова (досьє Олексія Резнікова), голови Офісу президента Андрія Єрмака (досьє Андрія Єрмака) і головного санітарного лікаря Віктора Ляшка (досьє Віктора Ляшка).

Основним питанням для України під час візиту є постачання вакцини від коронавірусу. Зокрема, еміратська компанія разом з китайським виробником "Сінофарм" налагодила виробництво інактивованої вакцини під назвою Hayat-Vax COVID-19.

На зустрічі обговорили можливість постачання до України як мінімум 5 млн доз вакцини. На сьогодні завод в ОАЕ має потужність виробництва близько 2 мільйонів доз на місяць. Для збільшення потужності планується побудувати новий завод, який запрацює до кінця 2021, а завдяки поетапній розробці він досягне потужності 200 млн доз на рік, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, 25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac. Інактивована вакцина, що була 10 березня зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

12 квітня Китайську вакцину CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech відправили у регіони України.

1