Україна може завезти вакцину виробництва ОАЕ

Імпорт арабської вакцини можливий після її розробки і сертифікації
Україна може завезти вакцину виробництва ОАЕ
Вакцина (фото: Pan American Health Organization)
25 Лютого 2021, 22:00
читать на русском

Україна може отримати вакцину від коронавірусу, яку вироблятимуть в Об`єднаних Арабських Еміратах після її розробки і сертифікації.

Про це розповів в інтерв'ю BitukMedia заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква.

Відповідної домовленості про постачання вакцини досягли спадковий принц емірату Абу-Дабі ОАЕ шейх Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян і президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) під час офіційного візиту українського президента 14-16 лютого 2021 року.

Не можу розкривати всіх нюансів, але безумовно є домовленість про те, що коли така вакцина пройде всі необхідні клінічні випробування і отримає дозвіл на використання, вона також може використовуватися в Україні, - повідомив Жовква.

Між українським Міністерством охорони здоров'я і відповідною структурою Дубая буде створено робочу групу, яка вивчатиме тактику боротьби з ковідом в еміраті Дубай. Також буде обговорюватися рішення, як транспортувати вакцину.

Жовква також розповів, що Зеленський відвідував одну з арабських технологічних компаній, яка як раз працює над цим питанням.

Ми бачили, як працюють люди в лабораторіях і наскільки ця вакцина скоро почне працювати, - підкреслив Жовква.

Читайте також

Нагадаємо, з 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Перше щеплення проти коронавірусу індійською вакциною COVISHIELD отримав лікар-реаманітолог з Черкас Євген Горенко. За день провели 159 щеплень, про жодні побічні ефекти не повідомляється.

1