Україна та Швейцарія спільно розроблятимуть нові апарати ШВЛ

Укладено угоду про спільну розробку апаратів ШВЛ для протидії COVID-19
Україна та Швейцарія спільно розроблятимуть нові апарати ШВЛ
Хворий на ШВЛ (Фото: Pexels)
2 Грудня 2020, 23:00
читать на русском

Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження "Про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та урядом Швейцарії щодо українсько-швейцарського проєкту "Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Укладення та практична реалізація Меморандуму дозволить створити правові підстави для залучення гранту уряду Швейцарії у розмірі до 1,5 млн швейцарських франків для фінансування будівництва в Україні та підготовки до введення в експлуатацію виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень на базі ДП "Новатор" у місті Хмельницькому, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, що у Львівській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, та померли через відсутність електроенергії у лікарні. Двоє місцевих жителів віком 61 і 66 років, підключені до апаратів ШВЛ, померли від дихальної недостатності протягом години, коли не було світла у медзакладі. Також поліціянти встановили, що в лікарні є два електричних генератори, але їх під час відключення не залучили.