Україна увійшла до комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН

Це створює додаткові можливості впливу на глобальну продовольчу політику
Україна увійшла до комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: МЗС України / Facebook)
8 Лютого 2021, 15:00
читать на русском

Україна стала членом комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН на його 47-й сесії у Римі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що 8 лютого Україна увійшла до комітету, який є міжнародною міжурядовою платформою співпраці країн задля гарантування світової продовольчої безпеки. Комітет підпорядковується Генеральній Асамблеї ООН через Економічну і Соціальну Раду ООН (ЕКОСОР) та Конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже є гарантом продовольчої безпеки у багатьох країнах світу завдяки традиційно потужному продовольчому експорту.

Читайте також

Входження до Комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН надає нашій державі додаткові можливості впливу на глобальну продовольчу політику. Україна надалі зміцнює роль гаранта світової продовольчої безпеки, - наголосив він.

Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) нагадав, що за результатами 2019-2020 маркетингового року Україна посіла перше місце у світі з експорту соняшникової олії, друге – з експорту ячменю, увійшла до четвірки найбільших експортерів кукурудзи та п'ятірки найбільших експортерів пшениці.

За словами міністра, утвердження України в ролі гаранта світової продовольчої безпеки жодним чином не має впливати на продовольчий баланс всередині країни. Так, за оцінками експертів, національним запасам продовольства нічого не загрожує.

Нагадаємо, що культури, що ростуть за 30 км від Чорнобиля, все ще забруднені радіацією внаслідок ядерної катастрофи 1986 року.