Україна вийшла з договору між країнами СНД: Зеленський підписав закон

Цей вихід повинен захистити національні економічні інтереси України
Україна вийшла з договору між країнами СНД: Зеленський підписав закон
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
23 Листопада 2020, 22:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про вихід із Договору про проведення узгодженої монопольної політики" № 995-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 5 листопада 2020 року.

Про це повідомила пресслужба президента України.

Верховна Рада ухвалила закон ще 5 листопада 2020 року.

Згідно з документом, Україна вийшла із Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики, підписаного на засіданні Ради глав урядів держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у Москві 25 січня 2000 року та ратифікованого Верховною Радою України із застереженнями законом від 16 січня 2003 року № 449-ІV.

Договір містить механізми обміну інформацією, тому існує ризик отримання державами – членами СНД відомостей, які можуть бути використані для здійснення торговельно-економічного тиску на Україну, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що вихід із Договору повинен захистити національні економічні інтереси України, усуваючи механізм, який зумовлює міждержавний обмін інформацією з економічних питань.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) підписав закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму.

Відтепер за перебування у громадських місцях, будівлях або громадському транспорті без респіратора або захисної маски порушники карантину можуть отримати 170-255 грн штрафу.