Україна вітає припинення бойових дій у Нагірному Карабасі – МЗС

Україна і надалі підтримує територіальну цілісність Азербайджану
Україна вітає припинення бойових дій у Нагірному Карабасі – МЗС
конфлікт у Нагірному Карабаху (фото: з відкритих джерел)
11 Листопада 2020, 14:13
читать на русском

Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву щодо припинення військових дій у районі Нагірного Карабаху.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ  України.

Україна вітає припинення Азербайджаном і Вірменією бойових дій у районі нагірнокарабаського конфлікту, - йдеться у заяві міністерства.

У МЗС вважають, що наступним кроком має стати відновлення стабільності і життєдіяльності регіону. Крім того, міжнародна спільнота має продовжувати докладати зусиль для досягнення повного врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі на основі міжнародного права.

У міністерстві наголосили, що Україна й надалі незмінно і беззастережно підтримує територіальну цілісність Азербайджанської Республіки в міжнародно визнаних кордонах.

Цей принцип є основоположним для України, яка досі потерпає від російської агресії, і частина території якої залишається під тимчасовою окупацією Росії, - зазначили у МЗС.

Читайте також

Нагадаємо, Вірменія та Азербайджан після майже двох місяців активних бойових дій у Нагірному Карабасі підписали “мирну угоду”. Гарантом виконання підписаного документа виступила Росія, яка направила у регіон своїх “миротворців”.

Згідно з документом Росія отримала мандат на розміщення 1960 військових у Нагірному Карабаху терміном на п'ять років, але з правом затриматися там на довше.

У Баку цю угоду назвали капітуляцією Вірменії, та додали, що отримали майже все, що хотіли.

Водночас у Вірменії інформація про підписання угоди спровокувало масові заворушення. Мітингарі захопили будівлі парламенту та уряду у Єревані і вимагали відставки прем’єра країни Ніколи Пашиняна. Під час протестів постраждав спікер парламенту Арарат Мірзоян, його доправили до лікарні.

Про наслідки підписання "мирної угоди" читайте в матеріалі "Парламент.UA":Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія.

1