Україна забезпечує безпеку Європи, відбиваючи російську агресію - юрист

У Європі вважають, що це локальний конфлікт між Росією і Україною
Ексклюзив
Україна забезпечує безпеку Європи, відбиваючи російську агресію - юрист
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
18 Серпня 2021, 21:48
читать на русском

Західні країни не цілком розуміють, що Україна забезпечує безпеку Європи, оскільки відбиває російську агресію.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA заявив колишній нардеп, заслужений юрист України Георгій Логвинський.

Нардеп зазначив, що навіть в країнах, які формально вважаються союзниками України, існують різні лобістські течії і групи впливу, через що часом доводиться відстоювати на міжнародній арені навіть, здавалося б, очевидні речі.

На жаль, західні країни до цих пір не цілком розуміють, що Україна, відбиваючи російську агресію, тим самим забезпечує безпеку Європи. Багато хто все ще не сприймають цю війну як власну проблему. В їхніх очах, те що відбувається - це локальний конфлікт між Росією і Україною, в який вони не хотіли б втручатися, - пояснив юрист.

Логвинський нагадав, як Нідерланди провели референдум, в результаті якого не було затверджено угоду про асоціацію між Європейським союзом і Україною. А це сталося вже після того, як над Донбасом був збитий малайзійський "Боїнг", в результаті чого загинули громадяни Нідерландів.

За його словами, багатьом країнам хотілося б перетворити війну на Донбасі в класичний "заморожений конфлікт", тоді як наше завдання - навпаки, перешкодити цьому і не дозволити забути, що мова йде про поточний гарячий конфлікт.

Нагадаємо, що очільник Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко назвав головні загрози на українському кордоні.

Читайте також

1