Українці можуть отримати гроші від Червоного Хреста: як подати заяву

На виплати можуть розраховувати понад 76 тисяч українців
Українці можуть отримати гроші від Червоного Хреста: як подати заяву
Купюри, гривня, комуналка Фото: УНІАН
26 Липня 2022, 11:09
читать на русском

Українські громадяни, які постраждали від війни, можуть отримати грошову допомогу від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста. Розмір допомоги на кожного члена сім'ї становитиме 2500 грн.

Як повідомив заступник міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко, Мінсоцполітики подало до Червоного Хреста реєстр з 62 702 заявами на виплату грошової допомоги від організації.

Усі заяви... були отримані через соціальну платформу єДопомога. Це люди з переліку категорій таких як: малозабезпечені родини та особи з інвалідністю другої групи, які зареєстровані у визначених міжнародною організацією територіях (Луганська, Донецька, Херсонська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська та Запорізька області). А також люди, які подали заявку через платформу єДопомога, що не мають жодної соціальної категорії та зареєстровані на тимчасово окупованих територіях. Загалом передано 62 702 заяви сімей, що складаються з 76 272 людей, - зазначив Кошеленко.

Крім цього передано інформацію для здійснення виплат 113 156 особам, що зазначені в заявах, поданих через платформу єДопомога.

Нагадуємо, в соціальну платформу єДопомога входить 3 напрямки підтримки українців: державна, волонтерська та міжнародна. єДопомога міжнародна надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Зі свого боку, Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

Подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій можна за посиланням. Вам необхідно буде надати інформацію про ваш соціальний стан - пенсіонер, переселенець, чи інвалід. Також у форму потрібно внести:

  • ПІБ;
  • дату народження;
  • дані паспорту;
  • цифри ідентифікаційного коду;
  • за наявності неповнолітніх дітей - дані свідоцтва про народження;
  • інформацію про реєстрацію, як переселенця - адреса, куди ви переїхали.

Читайте також наш матеріал: Виплати переселенцям: хто надає та як отримати

Читайте також

1