Українці можуть поділитися цифровою версією техпаспорту через "Дію"

Уся процедура займає до 10 хвилин
Українці можуть поділитися цифровою версією техпаспорту через "Дію"
Автомобіль Фото: Peter Fazekas: https://www.pexels.com
4 Березня 2023, 17:37
читать на русском

Українці, які є власниками автомобілів, можуть поділитися цифровою версією техпаспорта з родичем або іншою людиною. Для цього необхідно скористатися застосунком "Дія".

У Мінреінтеграції дали покрокову інструкцію, як це можна зробити.

Для цього слід зробити такі кроки:

У застосунку "Дія" необхідно перейти до розділу "Послуги" й обрати пункт "Шеринг авто".

Далі треба пункт "Поділитися авто".

Потім необхідно обрати автомобіль, який буде переданий, і вказати строк, протягом якого техпаспорт буде доступний у застосунку "Дія" іншої людини (після закінчення терміну заявка подається повторно).

Слід вказати особисті дані: місце проживання, e-mail, телефон або перевірити, чи коректно підтягнулись дані через BankID.

За допомогою QR-коду або посилання надіслати запит людині, якій ви шерите техпаспорт. Потенційний користувач має підтвердити запит, а у відповідь – надати свої дані та підписати заяву за допомогою "Дія.Підпис".

Після сповіщення, що потенційний користувач зробив всі кроки, власник авто також має підписати заяву за допомогою "Дія.Підпису". Вона автоматично надходить на перевірку до сервісного центру МВС.

Протягом короткого проміжку часу техпаспорт з’явиться у застосунку "Дія" належного користувача.

Нагадаємо, в Україні змінили процедуру перевірки водіїв на керування авто у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. За новими правилами огляд на місці зупинки автомобіля на алкогольне сп'яніння має проводитись із відеозаписом або у присутності двох свідків.

Читайте також