Українці протягом наступних десяти років можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня

Перехід має відбуватися поступово і дуже толерантно
Українці протягом наступних десяти років можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній (фото: Митрополит Епіфаній / Facebook)
19 Грудня 2021, 14:24
читать на русском

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній підтримує святкування Різдва за юліанським календарем, однак вважає, що наше суспільство ще не повністю до цього готове.

Про це повідомляє  "Радіо Свобода".

Митрополит Київський і всієї України підкреслив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за юліанським календарем, однак процес має відбутися поступово.

Епіфаній також зазначив, що українців вже намагаються ділити і за мовою, і за релігією.

До того ж глава ПЦУ переконаний, що храми 25 будуть порожні, а 7 будуть повними.

Це найбільше пов'язано з традиціями всередині. Ми вже говорили і аналізували. Хоча цього року я спостерігаю, що немає такої активної хвилі обговорення святкування Різдва Христового. У минулі два роки, чи було це штучно створено, я пам'ятаю, що в позаминулому році запустили мої цитати про те, що я не проти, А я дійсно не проти переходу. Але щоб це сталося правильно. Треба мудро діяти, - резюмував Єпіфаній.

Нагадаємо, торік у грудні Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що проти святкування Різдва 25 грудня виступають понад 60% вірян. Митрополит зазначив, що ПЦУ не може говорити про два Різдва. За його словами, на державному рівні дехто може святкувати. У нас є римо-католики, які святкують 25 грудня. Ніхто нікому не заперечує. І держава встановила цей день вихідним днем.

Читайте також