Українці розповіли про подарунки, які вони хочуть отримати на Новий рік

Найбільше подарунків новорічної ночі чекають від коханих людей
Українці розповіли про подарунки, які вони хочуть отримати на Новий рік
Подарунок (Фото: pexels)
29 Грудня 2020, 01:01
читать на русском

У новорічну ніч більшість українців очікує на подарунки від коханих людей і найбільше прагне отримати здоров`я і мир.

Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

У новорічному змаганні за право дарувати українцям подарунки на Новий рік Дід Мороз та Святий Миколай отримали однакову кількість голосів (по 11 %) і поступилися коханим людям (35 %). Практично не змінилася частка респондентів, які не зважають на особу того, хто робить приємні сюрпризи (27 %). І вперше за чотири роки до 11 % скоротилася кількість тих, хто взагалі не хоче отримувати подарунків.

У регіональному розрізі на Діда Мороза частіше чекають у східних регіонах, а на Святого Миколая – у західних областях України.

Бажання отримати як подарунок здоров’я (71,5 %) значно випередило прагнення мати мир у країні (39,5%) та лад у сім’ї й розуміння близьких (22%).

Читайте також

Ще одним наслідком епідемії та економічного спаду можна вважати й те, що цього разу прагнення просто отримати у подарунок гроші (22%) практично зрівнялося з хорошими стосунками в родині. Так само зросло бажання отримати в новому році хорошу роботу (18 %).  У новому році батьки хочуть побачити успіхи дітей (14 %).  Кожен десятий опитаний (10,5 %) мріє про довге життя.

Замикають десятку найбажаніших подарунків цікаві подорожі (8 %), кохання (8 %) та ліки (вакцини) від коронавірусу (5 %), які випередили виграш у лотерею (3 %).

Жінки частіше від чоловіків називають здоров’я найкращим подарунком (76 % і 66 % відповідно).

Молодь, незалежно від статі, частіше мріє про хорошу роботу та кохання (29 % і 16 % опитаних віком 18–29 років відповідно). Від грошей та ладу в сім’ї не відмовляться респонденти зрілого віку (28 %) і 26 % опитаних віком 30–44. А для людей у поважному віці важливе здоров’я й успіхи дітей (83,5 % і 20 % опитаних віком 60+ відповідно).

Нагадаємо, згідно із результатами цього ж соцопитування новорічне привітання від президента України Володимира Зеленського хочуть послухати 31 грудня лише 53,8% українців.

1