Українці у 2022 році зможуть контролювати свої пенсії в системі онлайн - Лазебна

Вони матимуть власні персональні кабінети
Українці у 2022 році зможуть контролювати свої пенсії в системі онлайн - Лазебна
Пенсія фото: УНІАН
29 Жовтня 2021, 19:26
читать на русском

У 2022 році запрацюють персональні кабінети в Єдиній інформаційній системі для контролю майбутніх пенсійних накопичень.

Про це розповіла Марина Лазебна, міністерка соціальної політики, передає пресслужба відомства.

Це дозволить людині, не виходячи з дому, через особистий електронний кабінет звернутись за соціальною допомогою, проконтролювати призначення та отримати пенсії за кілька днів без черг та паперів, - йдеться у повідомленні.

Єдиний соціальний реєстр буде єдиним місцем зберігання інформації про людину для надання будь-яких соціальних послуг з потужною системою захисту персональних даних та чітким розмежуванням прав доступу до цієї інформації.

Зокрема, на базі Єдиного соціального реєстру буде консолідуватись вся "пенсійна історія" людини – тобто інформація та документи про формування її пенсії в солідарній та обов’язковій накопичувальній пенсійних системах.

Людина отримає зручний інструмент для планування та контролю свого пенсійного майбутнього.

Кожна працююча людина наступного року зможе зайти у власний соціальний кабінет в Єдиному соціальному реєстрі через спеціальний портал або платформу Дія. Важливо, що в цьому кабінеті при старті роботи накопичувальної системи людина зможе обрати собі пенсійний фонд для накопичень, змінити його, і її вибір одразу відобразиться в ЄСР. Також в кабінеті вона зможе бачити та контролювати обсяг своїх пенсійних накопичень, сплачені внески, отриманий інвестиційний дохід, здійснені виплати, - підкреслила Лазебна.

Нагадаємо, що українці зможуть збільшити свою пенсію до семи тисяч гривень. Її може отримувати людина з повним страховим стажем з двох джерел: солідарної та накопичувальної систем.

Читайте також

1