Українців почнуть щеплювати від коронавірусу китайською вакциною

МОЗ завершило всі процедури перевірки вакцини
Українців почнуть щеплювати від коронавірусу китайською вакциною
Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech Фото: Посольство України в Китаї
13 Квітня 2021, 11:03
читать на русском

Від 13 квітня в Україні для вакцинації населення проти коронавірусу використовуватимуть китайський препарат CoronaVac компанії Sinovac Biotech. Україна вже отримала 215 тисяч доз цієї вакцини, яку перевіряли.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) під час брифінгу у вівторок, 13 квітня.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я завершило всі процеси перевірки лабораторного контролю вакцини проти коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Відсьогодні починаємо процес щеплення саме цією вакциною, - заявив Степанов.

Міністр нагадав, що перша партія вакцини налічує 215 тис. доз. Решту законтрактованих доз МОЗ очікує отримати найближчим часом - у квітні-травні 2021 року. Степанов наголосив, що вакцина CoronaVac цілком безпечна.


Контекст. В Україну прибула 25 березня перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac.

Інактивована вакцина, що була 10 березня зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Читайте також

1