Українців попередили про можливі кібератаки 22 лютого

Повідомлення про кібератаки фахівці виявили на одному з інтернет-ресурсів
Важливо
Українців попередили про можливі кібератаки 22 лютого
Хакер Фото: Anete Lusina з Pexels
21 Лютого 2022, 19:16
читать на русском

У вівторок 22 лютого на вебресурси в зоні .ua можуть чинитися кібератаки, попереджає урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Про це йдеться на сайтах CERT-UA і Держспецзв'язку.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA опублікувала попередження про можливі кібератаки на вебресурси, що розміщуються в зоні .ua. Їх зловмисники планують здійснити 22 лютого.

Фахівці з кібербезпеки повідомляють, що на сайті Raidforums було виявлено повідомлення, що містить погрозу проведення кібератак 22 лютого, але згодом обговорення там видалили.

У повідомленні йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на вебсайти державного сектора, банківського сектора, сектора оборони.

За цим повідомленням вбачається, що атаки повинні здійснити "дефейс" вебресурсів, що розміщуються в зоні .ua (deface означає стирати чи спотворювати – ред.).

Держспецзв’язку закликає у випадку будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-комунікаційних систем терміново інформувати команду CERT-UA за номерами телефону (044) 281-88-05 або (044) 281-88-25, або ж на е-mail: [email protected].

Нагадаємо, зранку 14 січня в Україні не працювали низка урядових сайтів та портал "Дія". Хакери на сайтах відомств опублікували попередження, що персональні дані українців викрали.

Тоді у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що до хакерської атаки може бути причетна Росія, яка "має намір знизити довіру до влади фейками про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та "злив"‎ даних українців".

15 лютого, було здійснено низку потужних DDоS-атак на кілька інформаційних ресурсів в Україні.

Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України.

Читайте також