Українців просять долучитися до випробовування ліків проти коронавірусу

Нині ліки проти коронавірусу проходять клінічні дослідження
Українців просять долучитися до випробовування ліків проти коронавірусу
Ліки (Фото: picabu)
25 Вересня 2021, 02:16
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я запрошує українців взяти участь у випробуваннях препаратів від COVID-19, які проходять клінічні дослідження.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

Лікарські засоби від COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, зараз проходять клінічні дослідження в усьому світі. До випробувань цих препаратів можуть долучитися й охочі українці, - пишуть у МОЗ.

Перелік препаратів, які перебувають на стадії клінічних досліджень можна знайти на сайті Державного експертного центру МОЗ за профілем випробування "COVID-19".

У відомстві пояснили, що клінічні випробування допомагають виявляти та підтверджувати властивості лікарських засобів та реакції на них. Вони необхідні, щоб підтвердити безпечність та ефективність ліків. Перед тим, як залучати до тестування людей, науковці проводять доклінічне дослідження ліків, вивчаються їх специфічні активність та безпечність.

Наступним етапом є клінічні випробування – чотири фази клінічних досліджень. В Україні найчастіше проводяться клінічні дослідження III фази, до яких залучають тисячі пацієнтів для підтвердження ефективності й безпеки лікарського засобу, необхідного дозування, збору інформації про реакції тощо.

Дослідження в Україні проводяться на належному професійному рівні. Це неодноразово підтверджувалося під час інспекцій Управління продовольства та медикаментів США (Food and Drug Administration), а також Європейською агенцією лікарських засобів (European Medicines Agency), підкреслили в Мінздоров`я.

Нагадаємо, у вересні до України прибув вантаж з інноваційними ліками проти коронавірусу зі Сполучених Штатів Америки.

Читайте також

1