Хлопчик з України виграв у лотерею найдорожчі у світі ліки

Отримати ліки пощастило дитині з Тернопільської області
Хлопчик з України виграв у лотерею найдорожчі у світі ліки
Арсен Борис Фото: Фейсбук-сторінка матері хворої дитини
2 Червня 2021, 16:57
читать на русском

Арсен Борис з містечка Скалат Тернопільської області виграв у лотерею найдорожчі у світі ліки від СМА.

Як розповіла мати хлопчика Надія Борис у Фейсбуці, препарат прибуде до України щонайменше за місяць. Уводитимуть його в одній із клінік "Охматдиту" в Києві.

Надія Борис розповіла, що впродовж чотирьох місяців, коли у соцмережі родина Арсена разом із волонтерами оголосила збір благодійних коштів під час різних аукціонів та ярмарок, зібрано понад 33 млн грн. Надходили кошти з різних куточків України та з-за кордону.

Сьогодні ми оголосили про припинення збору коштів, раз так пощастило, що ми безплатно виграли той препарат від фірми-виробника. Учора звідти телефонували юристи, підтвердили результати лотереї, сказали, що повідомлять, коли прибудуть ліки. А як уже отримаємо їх, то всі ті зібрані гроші віддамо для дітей, що теж хворі на таку хворобу, як в Арсенчика, - розповіла жінка.

Хворий на СМА Арсен з батьком Фото: Фейсбук матері хворого

Нагадаємо, у квітні півторарічна дівчинка з Одеси Єва Короленко з діагнозом спинально-м'язова атрофія (СМА) виграла у лотерею препарат Zolgensma, вартість якого становить 2,1 мільйона доларів США.

Лікарський препарат Zolgensma для генної терапії спинально-м'язової атрофії використовується для лікування маленьких пацієнтів віком молодше двох років. Препарат внесений у Книгу рекордів Гіннеса, як найдорожчі ліки у світі.

Вартість  препарату становить 2,1 мільйона доларів США.

Минулого року Швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG запустила програму безплатного розподілу найдорожчого в світі препарату для лікування спінальної м'язової атрофії у дітей Zolgensma.

AveXis, дочірня компанія Novartis, яка виробляє Zolgensma, безкоштовно виділяє близько 100 доз препарату на рік, якщо це дозволяє виробництво. Раз на два тижні незалежна комісія тягне жереб серед заявок, поданих лікарями, та визначає переможця лотереї.

Читайте також

1