Українців залякують при зміні постачальника газу: що робити

Наразі 80% ринку обслуговують облгази, які належать різним власникам
Українців залякують при зміні постачальника газу: що робити
Газ (Фото автора suludan diliyaer з Pexels)
14 Січня 2021, 09:47
читать на русском

Голова партії "Слуга народу", народний депутат Олександр Корнієнко порадив українцям, які хочуть менше платити за газ, переходити на послуги "Нафтогазу". Якщо приватні постачальники газу не дають цього зробити, то нардеп заявив, що можна скаржитись місцевій владі.

Про це він повідомив в етері телеканалу "Україна 24".

Ринок – це не баба-яга, якою треба лякати, це перше. Друге, коли ринок не працює або викривлений – є недосконала конкуренція. Створилася така ситуація, коли 80% облгазів належить великому бізнесмену, який зараз не в Україні. Це ознаки певної монополії, - заявив Корнієнко.

За його словами, монополіями має займатися АМКУ. Наразі 80% ринку обслуговують облгази, які належать різним власникам. "Нафтогаз" зараз обслуговує 5% ринку.

Читайте також

Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) зазначив, що в регіонах існує проблема переходу на іншого постачальника, оскільки українців залякують та погрожують, що відріжуть газ. Також приходять якісь люди, перевіряють лічильники, додатково опломбовують, що є ганебним.

Ми просимо людей звертатися до депутатів місцевих рад, в першу чергу "Слуги народу", ми будемо допомагати, відкривати кримінальні справи тощо. Люди мають право обрати чесного постачальника з найнижчою ціною, - заявив він.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр.

1