Українцям, у яких встановлене електроопалення, виплатять компенсації

Загальна сума компенсацій становитиме 1,4 млрд гривень
Головне
Українцям, у яких встановлене електроопалення, виплатять компенсації
Опалення Фото: Mikhail Nilov з Pexels
27 Січня 2021, 14:51
читать на русском

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання 27 січня ухвалив рішення про компенсації громадянам, у яких встановлено електроопалення.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, загальна сума компенсацій становитиме 1,4 мільярда гривень.

Важливо, що це буде стосуватися не лише українців, які мають електроопалення, а й багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Наголошую, що людям не треба буде кудись ходити та носити довідки. Такі компенсації будуть автоматичні, — підкреслив сказав він (досьє Шмигаля).

Відповідну постанову Уряд ухвалив із доопрацюванням. Прем’єр-міністр відзначив, що компенсації для громадян, у яких встановлене електроопалення — один із 8 кроків урядової стратегії з подолання тарифної кризи та створення справедливих правил на ринку газу.

Читайте також

Шмигаль нагадав, що НКРЕКП встановила максимальний тариф на розподіл на рівні 1,79 грн за кубометр, а Уряд вже запровадив до кінця опалювального сезону максимальну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубічний метр.

Крім того, прем’єр-міністр зазначив, що цього тижня мають фіналізувати меморандум щодо тарифів на опалення й гарячу воду з Асоціацією міст України. Також буде ухвалено рішення, яке дасть змогу не застосовувати штрафи чи пеню за невчасно сплачені газ і тепло у січні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення, що штрафи та пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть.

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність

1