Українцям в ЄС продовжили безкоштовний роумінг на рік

Єврокомісія готується до інтеграції України в роумінговий простір ЄС
Українцям в ЄС продовжили безкоштовний роумінг на рік
Телефон (фото: Pexels)
11 Липня 2023, 14:36
читать на русском

Українцям в ЄС продовжили дзвінки в роумінгу ще на 12 місяців - продовження угоди погодили 22 мобільні оператори в ЄС та 7 в Україні.

Про це повідомляє сайт Європейської комісії.

"Комісія привітала продовження на дванадцять місяців угоди з операторами, яка дозволяє переміщеним біженцям з України залишатися на зв’язку через кордони", – йдеться в повідомленні.

До того ж Єврокомісія готується до інтеграції України в роумінговий простір ЄС. У комісії нагадали, що у квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив її пропозицію про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу.

"Наступним кроком для України є повне приведення свого законодавства у відповідність до законодавства ЄС, а потім ухвалення остаточного рішення Радою Європейського Союзу", – зазначає виконавчий орган Євросоюзу.

Нагадаємо, в ЄС досягли консенсусу щодо запровадження роумінгу для громадян України, що передбачає дзвінки за тарифами українських операторів. Біженці з України зможуть користуватися мобільним зв'язком у країнах Європейського Союзу так само, якби вони перебували в Україні. Також і громадяни країн ЄС зможуть не платити за роумінг окремо в Україні.

Читайте також

1