Українські біженці в ЄС зможуть телефонувати в роумінгу за тарифами вітчизняних операторів

Нова послуга називатиметься "Роумінг як вдома"
Українські біженці в ЄС зможуть телефонувати в роумінгу за тарифами вітчизняних операторів
Мобільний телефон
9 Грудня 2022, 09:08
читать на русском

В ЄС досягли консенсусу щодо запровадження роумінгу для громадян України, що передбачає дзвінки за тарифами українських операторів.

Це питання обговорили на зустрічі міністрів, що відповідають за телекомунікації, повідомляє  bankier.pl.

Біженці з України зможуть користуватися мобільним зв'язком у країнах Європейського Союзу так само, якби вони перебували в Україні. Також і громадяни країн ЄС зможуть не платити за роумінг окремо в Україні.

Послуга "Роумінг як вдома" передбачає, що українці в Польщі та інших країнах зможуть телефонувати, писати SMS чи користуватися мобільним інтернетом зі своїх номерів Київстар, Vodafone чи інших операторів без змін сім-карт на європейські та без додаткових оплат.

"В основному є консенсус з цього приводу. Голосів проти не було. Питання стосувалися технічних умов рішень. Процедура відома в ЄС. Суть в тому, щоб включити Україну в ті самі рамки, в яких ми працюємо", – зазначив заступник державного секретаря канцелярії прем’єр-міністра Польщі Павел Левандовський.

Наразі точної дати, коли саме ЄС запровадить безплатний роумінг для України, поки не повідомляють.

Нагадаємо, після того, як Україна ввійде до зони безплатного роумінгу ЄС, нашим громадянам за кордоном не доведеться оплачувати додаткові послуги мобільним операторам.

Читайте також

1