Україні може загрожувати дефіцит побутової техніки: причини

В Україні через війну заблоковані морські порти
Головне
Україні може загрожувати дефіцит побутової техніки: причини
Побутова техніка Фото: Рexels
6 Червня 2022, 18:07
читать на русском

Через заблоковані морські порти в Україні можна очікувати дефіциту побутової техніки.

Про це заявив співвласник онлайн-маркету Rozetka Владислав Чечоткін в інтерв'ю "УкрРудПром".

І виробники, і дистрибʼютори роблять все, щоб запобігти цьому дефіциту. Але треба розуміти, що нестабільна гривня плюс зруйнований ланцюжок поставок призводять до того, що він точно буде. І точно буде проблема з асортиментом. У той же час попит, що впав, і падіння національної валюти сильно уповільнюють продажі залишків. І все врівноважиться трошки. Але найголовніше, що ви помітите, — це відсутність асортименту. Базові холодильник і пральна машинка будуть, а от якщо ти захочеш чогось особливого, то ні, - сказав він.

Чечоткін зазначив, що ситуацію можуть врятувати малі підприємці, які завозитимуть техніку невеличкими партіями з Німеччини, Польщі чи Китаю. Однак тоді, техніка значно здорожчає і її асортимент не буде занадто різноманітним.

Але вони завжди швидше йдуть на кардинальні зміни. Ось ця нестабільність породить нових гравців та нових зірок. Тому що завжди криза — це нові можливості, - вважає бізнесмен.

Читайте також наш матеріал: Росія лякає Україну голодом: що відбувається в агросфері, чи буде дефіцит та здорожчання продуктів.

Читайте також

1