Мендель у соцмережі попередила українців про зростання цін і дефіцит товарів

Вона вважає, що 2022 рік буде важким для всього світу
Мендель у соцмережі попередила українців про зростання цін і дефіцит товарів
Юлія Мендель (Фото: УНІАН)
14 Січня 2022, 16:14
читать на русском

Колишня прессекретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель звернула увагу на курс долара в обміннику і зробила висновки про економічні перспективи українців цього року.

Свої висновки Мендель виклала у дописі в Фейсбуці.

Вчора проходила повз обмінник – коли йшла в один бік, долар коштував 27,75 грн, а як поверталася за 2,5 години – вже 27,80 грн. Сьогодні ввечері бачу ще дорожче. Це при тому, що в перші дні січня цифри коливалися в межах 27,10-27,15 грн за долар. – констатувала вона.

Далі Мендель пропонує українцям короткий екскурс в економічну історію США та оцінює економічне майбутнє Європи та Китаю. З цього Мендель зробила висновок, до якого українці прийшли вже давно і без вивчення закордонних проблем.

Отже, ціни на всі продукти – від комуналки до харчових полиць – зростатимуть. А деякі товари дістати буде важко, - написала колишня речниця Зеленського.

Опісля Мендель заходилася радити українцям, як пережити скрутні часи.

Тому нам усім треба бути обережними з витратами цьогоріч. Зважуйте, якщо збираєтесь брати кредит. У жодному випадку не беріть його в валюті і не беріть довготермінових боргів. Заощаджуйте гроші, зараз не час викидати їх на вітер. Рік попереду може виявитися важким для фінансової системи світу. Заощадження робіть у різних валютах, або вкладайте у нерухомість чи майно, - підсумувала вона.

Нагадаємо, у грудні 2020 року "економістка" Мендель заявила, що дві її публікації у соцмережі Twitter допомогли стабілізувати гривню і врятувати країну від інфляції.

Читайте також